Triunghiuri super picante

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2012 | 5797 vizualizari

 

Recomand doar celor care prefera picanteriile extreme. Este un aperitiv bun dar foarte, foarte iute. Tara de origine a retetei: Grecia - reteta mediteraniana.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foietaj
  • 200 gr. masline kalamata
  • 6 ardei iuti
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 lingura oregano
  • 1-2 rosii
  • 50 gr. branza de capra
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri super picante:

Pregatim umplutura: scoatem samburii din masline si le taiem in bucatele ceva mai mici, taiem ardeii iuti rondele, rosiile cubulete (fara coaja). Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam pe rand: maslinele, ardeii iuti, oregano, sare, piper si rosiile. Timp de fierbere 5 minute. Lasam sa se raceasca putin apoi putem sa le punem pe dreptunghiuri.

Indindem foaia de foietaj (grosime de 4-5mm), il impartim in dreptunghiuri. Punem din umplutura cate o lingura in mijlocul dreptunghiului apoi formam trinunghiul. Marginile triunghiurilor le vom apasa cu furculita pentru a izola umplutura. Deasupra punem branza rasa (mai uscata) de capra sau parmezan.

Timp de coacere 40 minute: la foc potrivit.

Poate fi servita ca aperitiv cald sau rece, eventual cu o bere rece nefiltrata:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri super picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Sim0na 1

15.08.2012, 17:08

Si eu vreau o portie mare!!!

Lau 1

19.08.2012, 16:40

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 17:48

O bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vol au vent cu crema de branza